Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mary Zsuzsi öngyilkos lett

2011.12.26

 

 

Elhunyt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő

  • |Frissült: 2011.12.26. 22:40

A rendőrség az idegenkezűséget elsődlegesen kizárta.

 
Elhunyt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő
(Fotó: RTL Klub)

Meghalt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő - erősítette meg az MTI értesülését az elhunyt megnevezése nélkül a rendőrség szombaton.

Mint Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese fogalmazott, állampolgári bejelentés alapján "egy 64 éves nőt találtak holtan egy budapesti, XII. kerületi családi házban". A rendőrségi helyszíni szemle során az idegenkezűséget elsődlegesen kizárták - közölte az ügyeletes, hozzátéve, hogy a haláleset körülményeit a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Mary Zsuzsi 1947-ben született Szegeden. A Wikipédia szerint 1965-ben tűnt fel: ekkor énekelte el Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, a Te szeress legalább címűt. Az igazi sikert a III. táncdalfesztivál hozta el számára, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte számára a Mama című slágert, ami megosztott első díjat kapott.

Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra. Ezt követően újra vállalt zenés fellépéseket, és három szólóalbuma jelent meg, 1991-ben Ez az utolsó tangó, 2002-ben Premier M, 2005-ben Sodor a szél címmel.

A halálba hajszolták Mary Zsuzsit? Fia elvesztése padlóra küldte

Pályatársai döbbenten állnak Mary Zsuzsi öngyilkossága előtt. Zalatnay Cini például nem látta depressziósnak az énekesnőt, ám úgy tudja, fia elköltözése nagyon megviselte barátnőjét.

 

 
A halálba hajszolták Mary Zsuzsit? Fia elvesztése padlóra küldte
Cini és Zsuzsi a TV2 Frizbi című műsorában

Az senki előtt nem volt titok, hogy az énekesnő igencsak szoros kapcsolatot ápolt Dennis fiával, akivel egyébként korábban komoly problémák voltak. Ám egy ideje a fiatalember "jó útra tért", sőt szerelmes lett és vidékre költözött. Az ismerősök szerint az aggódó Mary Zsuzsit ez padlóra küldte, talán úgy érezte, végleg egyedül maradt. Pedig ex-férje, Klapka György továbbra is foglalkozott vele, sőt gondját viselte. De nem csak a férfi, hanem a hírek szerint Klapka új párja is törődött az énekesnővel.

 

Míg korábban többször hallottunk Mary Zsuzsi fiatalabb kedveseiről, addig az utóbbi időben egyetlen fiúról sem suttogtak vele kapcsolatban. Vélhetően egyébként megváltozott külseje miatt nem akart szerelembe bonyolódni. Ezt egyébként Zalatnay Cini is megerősítette. A pályatárs, és jó barát a Hír24-nek elmondta, tudott Zsuzsi pajzsmirigybetegségéről, ami miatt súlyproblémával is küzdött. Cini szerint kigömbölyödött alakja nagyon megviselte kolléganőjét. Fogműtétjével is sokat szenvedett, a beavatkozás szintén okot adhatott az elkeseredésre. Mindezek ellenére Zalatnay Sarolta is azt állítja, az énekesnőn nem látszott, és soha nem beszélt arról, hogy véget akarna vetni az életének.

Cini szerint minden művészembernek akadnak nehéz periódusai, neki is voltak már rossz gondolatai, de arról nem tud, hogy az elhunyt pályatársát hasonlók foglalkoztatták volna. Sőt mindig vidámnak és elégedettnek tűnt. Még arról is beszélt az utóbbi időben Cininek, hogy mindenáron rendbe akarja szedni magát. Ám úgy tűnik, ehhez már nem volt elég ereje - a hírek szerint szenteste rengeteg gyógyszert szedett be, és véget vetett életének.

 

Mary Zsuzsi korábban Cininek arról is panaszkodott, hogy nehezen bírja a sajtó nyomását. Ismeretes, hogy egy időben valóban rengeteg bulvárhír jelent meg az énekesnő állítólagos alkoholproblémáiról. Zalatnay Sarolta állítja, soha nem látta ittasan fellépni Mary Zsuzsit, az erről szóló hírek rosszindulatú pletykák voltak. A közönség imádta az énekesnőt, akinek az élete volt a színpad. Nyilvánvalóan az is nagyon megviselte, hogy nyár óta fogproblémája, illetve pajzsmirigybetegsége miatt nem tudott fellépni. Ezt egyébként a másik pályatárs-barát, Aradszky László is megerősítette a Hír24 érdeklődésére.

 

Rajongói az interneten búcsúznak Mary Zsuzsitól

Mary Zsuzsi karácsonyi halálhíre felbolygatta a közvéleményt. Rajongói az interneten búcsúznak a művésznőtől.

 
Rajongói az interneten búcsúznak Mary Zsuzsitól
Zsuzsiért gyújtották a legtöbb virtuális gyertyát(Fotó: RTL Klub)

Sokkolta az embereket Mary Zsuzsi szentesti öngyilkosságának híre. A közösségi portálokon tegnap a legtöbbet tárgyalt hírek közé került az eset, a Yamm-on (a Twitter magyarított kliense – a szerk.) például a tématoplista első helyén zárta a napot, még a karácsonyi üdvözléseket is megelőzte. A YouTube-ra számos „in memoriam” videót töltöttek fel, a gyertyagyujtas.hu oldalon pedig az elmúlt napokban róla emlékeztek meg a legtöbben.

Zsuzsi Facebook profilja egyébként még mindig aktív. Rajongói folyamatosan posztolnak, videók, versek és közös fényképek kerülnek a falára. Szenes Andrea például azt a gyászbeszédet tette közzé, melyet Zsuzsi Szenes Iván temetésén mondott. A halálhírekhez érkező kommentek alapján sokan méltatlankodnak, amiért környezete hagyta, hogy Zsuzsi a lejtő aljára érjen. 

A Ruttkai Éva Színház illetékesének búcsúüzenetéből egyébként kiderült, hogy Zsuzsival visszatérő koncertet szerveztek, melyből a történek után már csak megemlékezés lehet.

Pályatársai döbbenten fogadták az énekesnő halálának hírét.

 

 

Újabb megdöbbentő információk az elhunyt Mary Zsuzsiról

Aradszky Lászlót sokkolta Mary Zsuzsi öngyilkosságának híre. Az énekes szerint semmi előjele nem volt annak, hogy az énekesnő szörnyűségre készül.

 

 
Újabb megdöbbentő információk az elhunyt Mary Zsuzsiról
Aradszky értetlenül áll a tragédia előtt

Aradszky László 1967 óta ismerte Mary Zsuzsit. A kollegiális viszony mellett barátok is voltak. Rengeteget léptek fel együtt, és legalább hetente egyszer beszéltek egymással. Ám az utóbbi két hónapban nagy változás történt - hogy Aradszky fogalmazott -, Zsuzsi egyszerűen eltűnt. Barátja hiába hívta, az énekesnő nem vette fel neki a telefont. Az énekes nem gondolt rosszra, hiszen Zsuzsi mindig vidámnak mutatta magát, soha nem panaszkodott. Aradszky annak tulajdonította a szokatlan viselkedést, hogy Zsuzsi talán már Németországban unokázik, és amint tudja visszahívja. Ám hiába várta.

 

Volt még egy szokatlan dolog az elhunyt sztár viselkedésében – mesélte a sztárbarát. Bár Mary Zsuzsi a színpadnak élt, az utóbbi időben többször lemondta beeső fellépéseit. A művésznő menedzsere rendszeresen Aradszkyt kérte meg, hogy ugorjon be az énekesnő helyett. A híresség azt gondolta, Zsuzsi a súlyproblémái miatt nem akar közönség elé állni.

 

Aradszky László azt állítja, sok mindenkiről el tudta volna képzelni, hogy önkezével vessen véget az életének, de Zsuzsiról soha. A barát döbbenten, és értetlenül áll a tragédia előtt.

 

Öngyilkos lett Mary Zsuzsi szenteste

A szörnyű hírt Klapka György üzletember, a táncdalénekesnő exférje erősítette meg a Hír24-nek. Lapinformáció szerint gyógyszerekkel adagolta túl magát.

 


Mary Zsuzsi táncdalénekesnő.
Fotó: RTL Klub

Elhunyt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő - erősítette meg az elhunyt megnevezése nélkül a rendőrség szombaton délután az MTI-nek. A 64 éves nő holttestére a XII. kerületben, a Normafa út egyik családi házában bukkantak rá – mondta el a Hír24 érdeklődéséré a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sass Oszkár hozzáfűzte: a szemlebizottság már elvégezte a helyszínelést, eszerint nincs nyoma idegenkezűségnek, vagyis a rendőrség a gyilkosság lehetőségét elsődlegesen kizárta. Az ügyben közigazgatási eljárás indult. A haláleset körülményeit a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya vizsgálja - ismertette korábban az MTI. Az esetről állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez.

A Hír24-nek Mary Zsuzsi exférje, Klapka György megrendülten nyilatkozott. Az idős üzletember elmondta, hogy volt felesége szenteste végzett magával, ám holttestére ma reggel hét órakor leltek. Blikk információi szerint nagy adag gyógyszert vett be.


A temetkezési intézet dolgozói elszállítják az énekesnő holttestét.
Fotó: MTI

Klapka György a Blikknek elmondta, Zsuzsi halálát gyógyszermérgezés okozta, majd beszámolt a tegnapi eseményeiről. Az ékszermágnás házában karácsonyi ebédet tartottak, amelyen Zsuzsival közös két gyermekük, Szendi, és Dennis is megjelent – mindketten kedveseikkel érkeztek. Zsuzsi ekkor még nem látszott letörtnek, és hosszú alkoholmegvonását követően, az ünnepre való tekintettel elkortyolt egy üveg pezsgőt.

A jó kedélyű ebédet követően az énekesnő visszavonult lakrészébe, és estig úgy tűnt, minden rendben van vele. Hét órakor azonban Zsuzsi nővére kétségbeesve telefonált Klapkáéknak, az énekesnő ugyanis azzal fenyegetőzött a telefonban, hogy véget vet az életének. Az üzletember jelenlegi élettársa a jeges úttal megbirkózva, a macskának nyitva hagyott ablakon nézett rá Zsuzsira, aki akkor még horkolva aludt.

Vasárnap reggel a sofőrjüket kérték meg, nézzen be az énekesnőhöz, akinek az akkor már a földön fekvő, kihűlt testét találta meg. A hírek szerint Zsuzsi 15-féle kapszulát szedett. Búcsúlevelet a helyszíneléskor nem találtak.

Mary Zsuzsi 1947-ben született. A Wikipédia szerint 1965-ben tűnt fel: ekkor énekelte el Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, aTe szeress legalább címűt. Az igazi sikert a III. táncdalfesztivál hozta el számára, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte számára a Mama című slágert, ami megosztott első díjat kapott.

(A Mama klippet már korábban beillesztettem)

Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra. Ezt követően újra vállalt zenés fellépéseket, és három szólóalbuma jelent meg, 1991-ben Ez az utolsó tangó, 2002-ben Premier M, 2005-ben Sodor a szélcímmel.

Nem volt előjel a pályatárs szerint

Aradszky Lászlót sokkolta Mary Zsuzsi öngyilkosságának híre. Az énekes szerint semmi előjele nem volt annak, hogy az énekesnő szörnyűségre készül. Szerinte az utóbbi két hónapban nagy változás történt - ahogy Aradszky fogalmazott -, Zsuzsi egyszerűen eltűnt. Barátja hiába hívta, az énekesnő nem vette fel neki a telefont. Az énekes nem gondolt rosszra, hiszen Zsuzsi mindig vidámnak mutatta magát, soha nem panaszkodott. Aradszky azt állítja, sok mindenkiről el tudta volna képzelni, hogy önkezével vessen véget az életének, de Zsuzsiról soha.

Boldogtalan élet

Az énekesnő hosszú ideje alkoholproblémákkal küzdött, mely egyrészről magánélete sikertelenségéből, másrészről karrierje hanyatlásából fakadt. Jó ideig fiatal fiúkkal ismerkedett, akiket exférje, Klapka György szerint fellépti pénzeiből támogatott. Ám a bulik elmaradoztak, a forintok pedig elfogytak. Végül Klapka otthona mellékházába fogadta egykori szerelmét, és anyagilag is támogatta.

Zsuzsi igyekezett rátalálni a boldogságra, és ugyan az italt nagy nehezen letette, lelki állapota rohamos romlásnak indult. A közelmúltban ráadásul súlyos pajzsmirigybetegséget diagnosztizáltak nála, melynek hatására meghízott, és még mélyebb depresszióba zuhant. Gyakorlatilag ki sem mozdult otthonából, nem akart emberek közé menni, macskájával magányosan élte életét. Különösen megrázó a hír annak tükrében, hogy Zsuzsi Németországban élő fia karácsony környékére várta kisgyermekét, a művésznőnek tehát a napokban unokája születik.

 

Macskájával, bezárva, szomorúan él Mary Zsuzsi

Szinte ki sem mozdul lakásából Mary Zsuzsi. Egyedüli társa macskája. Az énekesnő szégyelli megváltozott testét: fellépést nem vállal, a férfiak elkerülik. Exférjével, Klapka Györggyel beszélgettünk.

 

Néhány hónappal ezelőtt súlyos pajzsmirigyproblémákat diagnosztizáltak Mary Zsuzsinál. Orvosai akkor azzal biztatták, ha betartja a diétát és szedi a gyógyszereit, gyorsan rendbejön...


Fotók: RTL Klub

- Ön az egyedüli ember, aki rendszeres kapcsolatot ápol Zsuzsival. Milyennek látja az állapotát? Történt változás az utóbbi időben?

- Sajnos semmit nem javult. Bár szedi a gyógyszereket, a diétát nem tudja betartani. Álló nap drazsékat és csokoládét majszol, így persze egy dekát sem fogyott. Unatkozik és unalmában is eszik. Szenvedélybeteg alkat, ahogy korábban a poharat nem tudta letenni, most az édesség a mindene... Viszont szerencsére nem iszik. Azt biztosan észrevenném rajta.

- Arról is lehet olvasni, hogy Zsuzsi szinte ki sem mozdul a lakásból, csupán a négy fal között érzi biztonságban magát. A hírek szerint súlyos depresszió gyötri.

- Amit muszáj, azt elvégzi: elsétál a közértbe, vagy hozzánk is ájön esténként egy kicsit beszélgetni. Nem állítanám, hogy depressziós. Persze nincs jó kedve, de ez érthető is. Ha akad is felkérése, lemondja: szégyelli magát a közönsége előtt, és bele sem fér a fellépőruháiba. Fotókat sem enged készíttetni magáról. Zsuzsi rettentően hiú, mindig odafigyelt a kinézetére, amivel most nem tud megbékélni. Sajnos ahhoz sincs ereje, hogy változtasson. Nincs mellette senki, egyedüli társa a macskája.


"Amíg voltak fellépései, addig el tudta tartani huszonéves szeretőit."

- Ön többször beszélt arról, hogy Zsuzsi szerelmes típus...

- Ez így van. Most azonban nincs férfi az életében. Kijelentette, hogy a korban hozzá illő férfiak öregek, arra pedig nem telik neki, hogy egy fiatal fiút kössön magához. A két szép szeméért pedig senkinek sem kell. Amíg voltak fellépései, addig el tudta tartani huszonéves szeretőit. Sok mindenben segítem, de ezt a kis "hobbiját" nem támogatom.

- Említette, hogy gyakran tölti önöknél az estéket. Felesége és Zsuzsi jól kijönnek egymással?

- Igen, minden rendben van közöttük. Olyannyira, hogy többször is kettesben utaztak Németországba.

- Lassan megszületik a düsseldorfi kisunokájuk is... A fiuknál töltik az ünnepeket?

- Számomra a december munkával telik, én biztosan nem utazom, nem hagyhatom itt az üzletet. Zsuzsi terveit nem ismerem. A menyem a hónap második felére van kiírva. Karácsonyi baba lesz, akárcsak én. December 24-én születtem, ez volt életem legrosszabb üzlete, születésnapomra és karácsonyra együtt kaptam ajándékot.

 

 

 

Egyedül életképtelen a magyar sztár a volt párja szerint

Mint már megírtuk, az énekesnő 20 kilót hízott, és annyira szégyelli testét, hogy szinte alig jár emberek közé. A híresség exférje a Hír24-nek elmondta, Zsuzsi nehezen viseli, ha nincs mellette valaki.

 
Egyedül életképtelen a magyar sztár a volt párja szerint

Talán nincs is senki, aki jobban ismerné Zsuzsit, mint egykori férje, a híres zálogháztulajdonos, Klapka György. Az ékszermágnás a Hír24 kérdésére elmondta, milyennek látja gyerekeinek édesanyját, és szerinte mi a legnagyobb baj az énekesnővel.

„Zsuzsi nagyon szerelmes típus, az azonban megviseli, ha nincs mellette valaki. Most, másfél éve egyedül van, nem volt foga, ezért nem ismerkedett. A húsz kiló hízás csak nehezíti a helyzetét, nem érzi jól magát a bőrében. Ráadásul mindig olyan nő volt, aki nagyon adott magára, a terhességei után is gyorsan visszanyerte vékony alakját” – mesélte Klapka. Az üzletember azt is elmondta, aggódik volt nejéért. „Zsuzsi egyedül életképtelen, róla gondoskodni kell” – tette hozzá a férfi, aki mindent megtesz egykori feleségéért.

 

20 kilót hízott a magyar énekesnő

A legfrissebb hírek szerint Mary Zsuzsi súlyos beteg, melynek következtében 20 kilót szedett fel az utóbbi időben. Egykori férje a Hír24 kérdésére elmondta, valóban gond van az énekesnővel.

 
20 kilót hízott a magyar énekesnő

Bár évekkel ezelőtt Mary Zsuzsi és Klapka György kígyót-békát kiabáltak egymásra, az "aranyember" mégsem orrolt meg teljesen volt feleségére. Mint ismeretes, az ékszermágnás a mai napig támogatja az énekesnőt, és most, a bajban is mellette áll.

Klapka a Hír24-nek elmondta, nem biztos, hogy Zsuzsi a pajzsmirigy-problémájától hízott meg. "Mielőtt megkapta az implantátumot, másfél évig nem volt foga. A beültetés ideje alatt műfogsort sem viselhetett, ezért csupa pépes ételt evett, melyek többnyire cukrosak, kalóriadúsak voltak. Elképzelhető, hogy éppen a helytelen táplálkozása miatt lett beteg."

Az üzletember azt is hozzátette, úgy látja, Zsuzsi most nem iszik, de természetesen korábbi életmódja is hozzájárulhatott alakjának változásához. Klapka leszögezte, aggódik volt feleségéért, hiszen, ahogy az orvosok is mondják, nincs gyógyult alkoholista, csak tünetmentes. Azt is elmesélte, Zsuzsinak korábban – például a terhességei alatt – is voltak olyan időszakai, amikor nem fogyasztott alkoholt.

 Arra is kíváncsiak voltunk, vajon van-e esélye Zsuzsinak a gyógyulásra. Klapka György elmondta, ő maga nem beszélt az asszony orvosával, de exe azt állítja, a szakemberek szerint, amennyiben betartja az utasításokat, és szedi a gyógyszereket, fél év alatt rendbejöhet.

Klapka György kérdésünkre leszögezte, akármi is történt közte és exneje között, amíg erejéből telik, támogatja, hiszen mégiscsak Zsuzsa imádott négy gyermekének anyja.

 

HA RÉSZVÉTEDET NYILVÁNÍTOD KI, kérlek lájkold!

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Sztárok,Érdekességek

 

 

ProfilképUtolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Statisztika

Online: 4
Összes: 311519
Hónap: 4184
Nap: 121